FAIRVIEW HIGH SCHOOL

LOCATION

Lexington, Kentucky

 

ARCHITECT 

Nomi Architects

CONTRACTOR

Trace Creek Construction

PROJECT FACTS

A $7.5 M 16,000 sq ft renovation and 11,170 sq ft addition to the existing High School.  The project included a phased implementation to consolidate the middle and high school, relocate the media center to the cafeteria, and convert the administration area to the new cafeteria.  The exchange took advantage of location and structure heights to increase natural light and flexibility.  The existing facility had both high-volume, exposed-structure and low-volume with ceilings requiring strict coordination between engineering disciplines.

 

The addition utilized masonry bearing walls, a conventional steel frame, and wood fiber acoustical deck.  Certain foundation and structural elements utilized architectural concrete with smooth formed and rubbed finish.

ADDITIONAL PROJECT PHOTOS